Az intelligens mákos krémes igazi kis csoda: a sütőben különválik a tészta és a krém, neked csak össze kell keverned. Mákrajongónak kötelező!

Intelligens mákos krémes glutén-és laktózmentesen hozzávalók:
10 tojás
250 g kristálycukor
200 g gluténmentes liszt
200 g darált mák
250 g olvasztott laktózmentes vaj
1 L laktózmentes tej
1 csipet só
5 g citromhéj
1 tk vanília paszta

Intelligens mákos krémes glutén-és laktózmentesen elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy 20×30 cm nagyságú tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, citromhéjjal és vaníliával habosra keverjük, végül beleöntjük az olvasztott (de visszahűtött) vajat.
3. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és legvégül a tejet. Csomómentesre keverjük, majd szilikon spatulával beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
4. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és az előmelegített sütőbe tesszük 1 órára.
5. Hagyjuk teljesen kihűlni, ezután tetszőleges méretűre szeleteljük. Porcukor szórással díszíthetjük.