Húsgombóc leves
Kapcsolódó receptek
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]
Karamellszósz
Ez az a fajta recept, ahol nem érdemes újításokkal próbálkozni. Ebben az esetben kifejezetten nem ajánljuk a hozzávalók behelyettesítését, mert nem a kívánt eredményt fogjuk elérni. Karamellszósz hozzávalók 250 g kristálycukor vagy kockacukor 4 evőkanál víz 150 ml állati eredetű habtejszín 50 g vaj csipet só Karamellszósz elkészítés 1. Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot […]
Sajtos gofri
Tudtad, hogy a kedvenc reggelid sósan is elkészíthető? Ha unod az édes gofrit készítsd el ezt a sajtos változatot! Sajtos gofri hozzávalók: 125 g laktózmentes vaj vagy margarin 1 tojás 225 g gluténmentes liszt 100 g laktózmentes reszelt sajt nagy csipet só fél csomag (5-6 g) sütőpor 75 g laktózmentes tejföl 100 ml laktózmentes tej […]