Házi granola
Kapcsolódó receptek
Glutén- és laktózmentes lasagne
Glutén és laktózmentes lasagne – avagy még Garfield is megnyalná a szája szélét ennek láttán 🙂 A képeken látható lasagne, a lent megadott mennyiségek felével készült. Lasagne hozzávalók: A bolognai raguhoz: 1 db nagyobb vöröshagyma 1 kg darált sertés vagy marhahús 3 szál répa 500 ml paradicsomszósz szükség szerint víz só bors fokhagyma petrezselyem bazsalikom […]
Vörös bársony torta (Red Velvet)
A vörös bársony (red velvet) torta egy amerikai találmány, mely az élénk piros színéről, és bársonyosan puha tésztájáról kapta a nevét. Az ételfesték jelenléte megosztó lehet az ételekben, de ne felejtsük el, hogy ez a festékmennyiség az egész tortára vonatkozik. Ha óckodunk tőle, egyszerűen csak hagyjuk ki, vagy helyettesítsük természetes színezővel, például cékla porral. Az […]
Halászlé
A Karácsony – de leginkább a Szenteste – egyik legfőbb étke a hal, hiszen ekkor még böjt időszak van. Magyarországon nagyon sok vacsoraasztalra kerül ilyenkor halászlé, aminek van néhány alapszabálya, és ha ezeket betartod, akkor gyakorlatilag elronthatatlan. A halászlé igazából halgulyásnak is nevezhető, így aztán az alap hozzávalóinak listája és az elkészítés módja is egy […]