Ha az emlékezetünk nem csal (mivel nagyon régen ettünk), ez a hamis Raffaello pontosan olyan ízű, mint az eredeti! Pedig nem tartalmaz glutént, tejterméket, vagy tojást. A mézet pedig pl. agavé szirupra cserélve vegán Raffaellot is készíthetünk.
Hamis Raffaello hozzávalók:
180 g kókuszreszelék
50 g mandulaliszt
4 ek kókuszolaj
4 ek méz
A hempergetéshez:
20 g kókuszreszelék
Hamis Raffaello elkészítése:
1. A hozzávalókat késes aprítógépbe mérjük, és amennyire csak lehet, krémesre turmixoljuk.
2. Evőkanállal egyforma mennyiséget veszünk a masszából, golyót formázunk belőle, megforgatjuk kókuszreszelékben. Folytassuk a folyamatot, amíg a massza elfogy.
3. Hűtőszekrényben tároljuk, fogyasztás előtt 30 perccel vegyük ki, hogy legyen ideje kicsit puhulni a kókuszolajnak.
Tipp: ha igazán hozni akarjuk a Raffaello élményt, egész mandulát is tehetünk a golyók közepébe!
Kalóriatartalom:
Kb. 420 kcal/100 gramm