Habroló glutén- és laktózmentesen
Kapcsolódó receptek
Húsgombóc leves
Húsgombóc leves hozzávalók: 250 g darált hús (sertés vagy marha is lehet) 30 g gluténmentes kenyér/zsemle 100 ml laktózmentes tej 1 tojás 1 tk petrezselyem só, bors 1,5 L húsleves 1 csokor friss metélőhagyma Húsgombóc leves elkészítése: 1. A kenyeret a tejben áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húshoz adjuk a tojással, petrezselyemmel, sóval és borssal […]
Diótorta
Ha szeretnél valami fenségesen finom és nemesen egyszerű tortát, amit soha senki nem fog elfelejteni, aki valaha evett belőle, akkor ezt a diótortát figyeld! Diókrém és diós piskóta dukál hozzá! Diótorta hozzávalók: A diós piskótához: 7 tojás 140 g kristálycukor 100 g gluténmentes liszt 40 g darált dió 1 csipet szódabikarbóna A diókrémhez: 500 ml […]
Házi bodzaszörp
Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül. Házi bodzaszörp hozzávalók: 10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág 2 db nagyobb citrom 2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) 6 L víz 30 g citromsav Házi bodzaszörp elkészítése: 1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. […]