Kapcsolódó receptek
Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen
Kakaós piskóta lapok között finom vaníliakrém, kókusz és csokoládé köntös mögé rejtve. Klasszikus sütemény amiről nem is a karácsonyi, hanem a lagzis sütemények jutnak eszembe. Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen elkészítése: A kakaós piskótához: 5 tojás 100 g kristálycukor 80 g gluténmentes liszt 20 g holland kakaópor 1 csipet szódabikarbóna A vaníliás krémhez: 500 […]
Hamis Raffaello
Ha az emlékezetünk nem csal (mivel nagyon régen ettünk), ez a hamis Raffaello pontosan olyan ízű, mint az eredeti! Pedig nem tartalmaz glutént, tejterméket, vagy tojást. A mézet pedig pl. agavé szirupra cserélve vegán Raffaellot is készíthetünk. Hamis Raffaello hozzávalók: 180 g kókuszreszelék 50 g mandulaliszt 4 ek kókuszolaj 4 ek méz A hempergetéshez: 20 […]
Gluténmentes pisztáciás csiga
A – már amúgy is nagyon sokoldalúan variálható – fagyasztott leveles tészta kétségtelenül az egyik legjobb felhasználása. Szerencsére ebből is kapni már gluténmenteset. Mi is ezzel próbáltuk ki, az eredmény pedig tökéletes lett! Gluténmentes pisztáciás csiga hozzávalók: 400 g Freego gluténmentes leveles tészta 200 g pisztáciakrém (160 g a töltéshez, 40 g a díszítéshez) A […]



