Gyümölcsös kuglóf
Sütemények

Gyümölcsös (jóstás) kuglóf

A jósta a feketeribizli és a piszke keresztezéséből jött létre. Nálunk két bokor roskadozik a sötétlila bogyóktól, így a betakarítás után egyértelmű volt számomra, hogy valamit sütni kell belőle (nagy része a fagyasztóba került, későbbi felhasználásra). Egy gyors és egyszerű, kevert tésztás kuglófot dobtam belőle össze, ami muffinnak is tökéletes lenne. Természetesen bármilyen más bogyós gyümölccsel is elkészíthető.

Gyümölcsös (jóstás) kuglóf hozzávalók:

250 g jósta/áfonya/ribizli/málna
1 ek étkezési keményítő
2 tojás
250 ml laktózmentes tej
125 ml napraforgóolaj
1 ek vanília aroma
350 g gluténmentes liszt
200 g cukor
1 csomag (12 g) sütőpor
egy csipet só
porcukor a szóráshoz

Gyümölcsös (jóstás) kuglóf elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy szilikon kuglóf formát előkészítünk.
2. A száraz összetevőket összekeverjük.
3. Egy másik edényben a nedves összetevőket simára keverjük, majd a lisztes keveréket lassan adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
4. A megmosott gyümölcsöt összekeverjük a keményítővel – így nem fog az összes bogyó a tészta aljára süllyedni -, és belekeverjük a tésztába.
5. Kuglóf formába öntjük, és előmelegített sütőben 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
6. Sütés után rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni, csak ezután kezdjük el lefejteni róla a szilikon formát. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

Gyümölcsös kuglóf
Gyümölcsös kuglóf

Kalóriatartalom:

Kb. 350 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük