Savanyított ecetes uborka
Kapcsolódó receptek
Viktória piskóta (Victoria sponge)
A Viktória piskóta neve becsapós lehet, mert ez a név nemcsak magát a piskótát jelenti, hanem az ebből készült, vajkrémmel és lekvárral töltött, tradicionális angol desszertet is. A sütemény Viktória királynőről kapta a nevét, aki az ötórai tea mellé gyakran előszeretettel fogyasztotta ezt a piskótát. Teadélutánra külön-külön kis sütőformában készítik, és egyesével töltik meg őket. […]
Shakshuka – az izraeli lecsó
Egy igazán kiadós reggeli étel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, hogy kellő energiánk legyen egész délelőtt: rost (zöldségek, fehérje (tojásfehérje), zsír (tojássárgája, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak úgy mint a magyar lecsót, ezt is lehet turbózni padlizsánnal, spenóttal, csípős paprikával, cukkinivel stb. Shakshuka – az […]
Házi granola
A granola és a különböző müzlik számomra azok, amit kizárt, hogy boltban vegyek meg, hiszen otthon is egyszerűen elkészíthetőek, ráadásul így sokkal kevesebbe is kerül. A magvakat, aszalt gyümölcsöket ízlés szerint variálhatjuk. Adhatunk hozzá kakaóport is, ha csokis granolát szeretnénk. Házi granola hozzávalók: 400 g gluténmentes zabpehely 200 g kissé felaprított olajos magvak (dió, mandula, […]