Savanyított ecetes uborka
Kapcsolódó receptek
Spenót főzelék
Klasszikus spenót főzelék alaprecept, ha szereted a tradícionális ételeket és nosztalgiáznál kicsit gyerekkorodból. Spenót főzelék hozzávalók: 500 g spenót (friss vagy fagyasztott is lehet) 1 ek napraforgóolaj 200 ml víz nagy csipet só 2-3 ek cukor (ízlés szerint több vagy kevesebb is lehet) 100 ml laktózmentes vagy növényi tej 40 g étkezési keményítő Spenót főzelék […]
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta hozzávalók: 1 fej lilakáposzta 1 fej vöröshagyma 2 ek napraforgóolaj 2 ek kristálycukor 1 ek 10%-os ételecet 1 tk őrölt kömény só, bors Párolt lilakáposzta elkészítése: 1. A lilakáposztát legyaluljuk (vagy lereszeljük), jól besózzuk, összekeverjük és legalább fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 2. Lábasban olajat hevítünk, a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk […]
Citromos macaron
A fanyar citromos töltelék és a már-már túl édes macaron tökéletes találkozása a citromos macaron, melyben az ízek remekül kiegészítik egymást. Citromos macaron hozzávalók: A macaron tésztához: 150 g porcukor 150 g őrölt mandula 2×55 g tojásfehérje 150 g kristálycukor 38 g szénsavmentes ásványvíz (a klóros csapvizet hanyagoljuk) 2 csepp citromsárga gél ételfesték A töltelékhez: […]