Görög saláta
Kapcsolódó receptek
Tandoori csirke
A Tandoori csirke egy indiai étel, amelyet hagyományosan joghurtban pácolnak, majd forró tandoor sütőben sütnek, ami egy hengeres alakú agyag sütő, ami a földbe van „ágyazva” A tandoori csirke általában élénk színű, mert leggyakrabban színes fűszerek ízesítik, a joghurtos pár révén pedig ezek a színek szép kérget vonnak a húsra. A receptek változóak lehetnek, hiszen […]
Hagyományos almás pite – gluténmentesen
Nagymamáink kisujjból kirázós alapreceptje, kis átalakítással, gluténmentes diétába beilleszthetően. Margarinnal és vegán tejföl helyettesítővel készítve pedig tejmentes pite is készíthető. Hagyományos almás pite – gluténmentesen hozzávalók: A tésztához: 450 g gluténmentes liszt fél csomag (6 g) sütőpor 150 g laktózmentes vaj/margarin 120 g kristálycukor 1 egész tojás 150 g laktózmentes tejföl A töltelékhez: 2 kg […]
Epres, joghurtos, réteges sütemény
Vannak sütik, amiknél nagyvonalúan legyintünk, hogy „Ha esetleg elrontanám, majd megesszük kanállal.” Na, az epres, joghurtos, réteges sütemény pont az a kategória, hogy kanállal a legjobb enni. NAGY kanállal. 🙂 Epres, joghurtos, réteges sütemény hozzávalók: 30 db gluténmentes babapiskóta 200 g eperlekvár 300 g friss vagy fagyasztott eper 2 csomag (16 g) vaníliás cukor 60 […]