Pisztáciás csiga gluténmentesen
Sütemények

Gluténmentes pisztáciás csiga

A – már amúgy is nagyon sokoldalúan variálható – fagyasztott leveles tészta kétségtelenül az egyik legjobb felhasználása. Szerencsére ebből is kapni már gluténmenteset. Mi is ezzel próbáltuk ki, az eredmény pedig tökéletes lett!

Pisztáciás csiga gluténmentesen
Pisztáciás csiga gluténmentesen

Gluténmentes pisztáciás csiga hozzávalók:

400 g Freego gluténmentes leveles tészta
200 g pisztáciakrém (160 g a töltéshez, 40 g a díszítéshez)

A díszítéshez:
20 g durvára tört pisztácia
40 g tejcsokoládé
2 tk liofilizált málna

Pisztáciás csiga gluténmentesen
Pisztáciás csiga gluténmentesen

Gluténmentes pisztáciás csiga elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
2. Felbontjuk a leveles tésztát. A hozzávalóknál leírt márkájúban egy csomagban 2 db tészta van. Ezeket külön-külön, enyhén lisztezett felületen 20×28 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. (Ha előre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor azzal nincs más teendőnk, a kicsomagoláson kívül.)
3. A tésztákat kenjük meg a pisztáciakrémmel, majd vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat, a rövidebb oldallal párhuzamosan. A tészta csíkokat elkezdjük feltekerni. Ha nagyobb csigákat szeretnénk, akkor 3 csíkot tekerjünk fel, ha kisebbeket, akkor egy vagy két csíkot. A csigákat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben süssük 30 percig (a kisebbeket 15-20 percig).

Pisztáciás csiga gluténmentesen
Pisztáciás csiga gluténmentesen

4. Kicsit hagyjuk hűlni, majd díszítsük habzsákból kinyomott pisztáciakrém-csíkokkal és ugyanígy a tejcsokival. Végül mielőtt ezek megdermednének, szórjuk meg a csigák tetejét durvára tört pisztáciával és liofolizált málnával.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu