A – már amúgy is nagyon sokoldalúan variálható – fagyasztott leveles tészta kétségtelenül az egyik legjobb felhasználása. Szerencsére ebből is kapni már gluténmenteset. Mi is ezzel próbáltuk ki, az eredmény pedig tökéletes lett!

Gluténmentes pisztáciás csiga hozzávalók:
400 g Freego gluténmentes leveles tészta
200 g pisztáciakrém (160 g a töltéshez, 40 g a díszítéshez)
A díszítéshez:
20 g durvára tört pisztácia
40 g tejcsokoládé
2 tk liofilizált málna

Gluténmentes pisztáciás csiga elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
2. Felbontjuk a leveles tésztát. A hozzávalóknál leírt márkájúban egy csomagban 2 db tészta van. Ezeket külön-külön, enyhén lisztezett felületen 20×28 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. (Ha előre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor azzal nincs más teendőnk, a kicsomagoláson kívül.)
3. A tésztákat kenjük meg a pisztáciakrémmel, majd vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat, a rövidebb oldallal párhuzamosan. A tészta csíkokat elkezdjük feltekerni. Ha nagyobb csigákat szeretnénk, akkor 3 csíkot tekerjünk fel, ha kisebbeket, akkor egy vagy két csíkot. A csigákat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, majd az előmelegített sütőben süssük 30 percig (a kisebbeket 15-20 percig).

4. Kicsit hagyjuk hűlni, majd díszítsük habzsákból kinyomott pisztáciakrém-csíkokkal és ugyanígy a tejcsokival. Végül mielőtt ezek megdermednének, szórjuk meg a csigák tetejét durvára tört pisztáciával és liofolizált málnával.