Kapcsolódó receptek
Kevert saláta köret
Kevert saláta köret hozzávalók: 1 kisebb fej lilakáposzta 4 db paradicsom 1 kígyóuborka 1 közepes fej vöröshagyma 1 ek olaszos zöldfűszer keverék 2 ek olívaolaj Kevert saláta köret elkészítése: 1. A lilakáposztát leveleire szedjük. A torzsáját kivágjuk, kissé felaprítjuk és alaposan megmossuk folyó víz alatt. 2. A kígyóuborkát meghámozzuk, majd felkockázzuk. A paradicsomot ugyanakkora darabokra […]
Uborkás krumplisaláta
El tudunk képzelni jobb köretet a forró nyári napokon a frissen sült hús mellé, mint egy szaftos, hideg, uborkás krumplisalátát? Ugye nem 🙂 Uborkás krumplisaláta hozzávalók: 500 g burgonya 250 g savanyú uborka 1 fej kisebb vöröshagyma 1 kis pohár laktózmentes tejföl 75 g majonéz 30 g mustár só, bors Uborkás krumplisaláta elkészítése: 1. A […]
Habcsók
A habcsók egy méltán híres desszert, azonban az elkészítése nem lóverseny. Mind a hab felverése, és a sütése (szárítása) is időigényes folyamat, de kis odafigyeléssel mindig tökéletes habcsókot tudunk készíteni. Egy alapszabályt érdemes betartani: a tojásfehérje és a cukor aránya mindig 1:2! Tehát mindegy, hogy mennyi tojásfehérjét szeretnénk felhasználni, a cukor mennyisége mindig a duplája […]