Fűszeres almás puncs
Kapcsolódó receptek
Citromos kosárka
A kosárkának számos változatát ismerjük, talán a citromos a legkevésbé ismert. Ideje megismerkedni vele is, mert isteni finom! Citromos kosárka hozzávalók: Az omlós tésztához: 200 g gluténmentes liszt 100 g laktózmentes hideg vaj/margarin 1 tojás 1 ek kristálycukor 1 csipet só A töltelékhez: 4 db citrom 4 egész tojás 4 tojás sárgája 240 g porcukor […]
Paradicsomos-spárgás quiche
A quiche (ejtsd: kís) ha úgy vesszük, egy tojásos pite, amit zöldségekkel, hússal, akár sajttal gazdagítva, omlós tésztával sütve készítünk el. Hazánkban nem annyira elterjedt, pedig remek felhasználási módja a maradékoknak. Bármilyen megmaradt zöldséget, felvágottat, sült húst bele tudunk csempészni. A tojás és tejszín tartalmas egyvelegével nyakon öntve pedig nem csak laktató reggeliként, de ebédre […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]