Nálunk a puncs inkább süteményként ismert, az ital változata pedig jobban hasonlít a nálunk is elterjedt bóléhoz. Ahhoz hasonlóan, a puncsot is mély edényekben szolgálják fel, amelyből merőkanállal mindenki maga szedhet a poharába. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható ital, amely az alma-fahéj-szegfűszeg ízek miatt került be a téli kedvenceink közé.
Fűszeres, almás puncs (alkoholos ital) hozzávalók:
1 L almalé
6-8 db egész szegfűszeg
2 fahéjrúd
2 alma felkockázva
150 ml vodka
Fűszeres, almás puncs (alkoholos ital) elkészítése:
1. Az almalevet és a fűszereket lábasba tesszük és felforraljuk. Mikor felforrt vegyük lejjebb a lángot és forraljuk 20 percig.
2. Ekkor vegyük ki belőle a fűszereket. Adjuk hozzá a vodkát és a felkockázott almát. 5 percig forraljuk, ezután készen van.
3. Poharakba töltve fogyasszuk. Tegyünk a poharakba bőven az almából is.