Hagyományos forró csoki receptünk után, amely nem csak a gyerekek, de az egész család kedvence, úgy határoztunk kedveskedünk nektek egy alkoholos – felnőttes – forró csokival, ami üvegekbe töltve kítűnő kézműves ajándék is lehet!
Forró csoki felnőtteknek hozzávalók:
30 g holland kakaópor
1 L laktózmentes vagy növényi tej
1 csipet őrölt fahéj
20 g porcukor
100 ml laktózmentes habtejszín
100 g étcsokoládé
100 ml whisky
Forró csoki felnőtteknek elkészítése:
1. A kakaóport és a porcukrot összekeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, amennyiben csomómentes, sűrű masszát tudunk belőle keverni. A maradék tejet a fahéjjal felmelegítjük.
2. A felmelegedett tejet apránként adjuk hozzá a kakaós masszához, keverjük csomómentesre, majd az egészet öntsük vissza a lábasba.
3. Adjuk hozzá a tejszínt, a felaprított csokoládét és a whiskyt. Folyamatosan kevergessük és forraljuk fel.
4. Melegen vagy hidegen is fogyasztható, pillecukorral vagy tejszínhabbal tálalva. Üvegekbe töltve hűtőszekrényben tárolható.