Kapcsolódó receptek
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
Rebarbarás morzsasüti
Az angolok nem viszik túlzásba, ha rebarbarás desszertről van szó. Ha nem szeretnénk az előző receptben bemutatott rebarbarás pitével bíbelődni, akkor ez lesz a nekünk való! Ennek a süteménynek az alapja tulajdonképpen egy rebarbara kompót, aminek a tetejére rásütjük-rápirítjuk az édes morzsát, ezután forrón, egy gombóc fagyival vagy tejszínnel nyakon öntve fogyasztjuk. Nem mellesleg, ez […]
Sütőtökös muffin
A legjobb recept, ha egy egyszerű tökös süteményre vágyunk! Sütőtökös muffin hozzávalók: Száraz összetevők: 220 g gluténmentes liszt 1 tk sütőpor 1/2 tk szódabikarbóna 1 csipet só 200 g kristálycukor 2 tk őrölt fahéj 1 tk őrölt szerecsendió 1/2 tk őrölt gyömbér 1/2 tk őrölt szegfűszeg 1 csipet szegfűbors A folyékony összetevők: 2 tojás 300 […]