Kapcsolódó receptek
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves, gluténmentes pirítóssal – ha szeretnél jóllakni, de nem akarsz hozzá ezer kalóriát betömni. Fenséges ízhatás az egyik leggyakrabban használt konyhai fűszernövényünkből. Francia hagymaleves, gluténmentes pirítóssal hozzávalók (2 személyre): 2 nagy fej vöröshagyma 1 szál póréhagyma 50 g laktózmentes vaj/margarin 50 g gluténmentes liszt 1 dl fehérbor 1 L alaplé só, bors 2 szelet […]
Bazsalikomos paradicsomleves
Paradicsomból sosem elég: nem unjuk meg sem télen, sem nyáron. Most a bazsalikomos paradicsomleves receptjével örvendeztetünk meg. Bazsalikomos paradicsomleves hozzávalók: 500 g paradicsom (vagy hámozott konzerv paradicsom) 1 db nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek napraforgó vagy kókuszolaj 1 marék friss bazsalikom 1 ek sótlan ételízesítő só, bors 1 L alaplé vagy víz Bazsalikomos […]
Egészben sült csirke velesült zöldségekkel
Tagadhatatlanul beköszöntött az ősz (végre). Érdemes megünnepelni egy fejedelmi csirkesülttel, méghozzá velesült zöldségekkel. Egészben sült csirke velesült zöldségekkel hozzávalók: 1 egész tanyasi csirke (kb 1,5 kg) 1,5 kg gyökérzöldség (ízlés szerint répa, fehérrépa, cékla stb) 2 db vöröshagyma 1 citrom só, bors A fűszervajhoz: 100 g laktózmentes vaj/margarin 1 marék friss petrezselyem 1 ág friss […]