A karácsonyi vásárok hangulatát és ízét hozzuk el otthonodba (csak nem olyan drágán) ezzel a forralt borral, ami nélkül számunkra nincs ünnep. A recept végén alkoholmentes verziót is találtok!
Fontos tipp rögtön az elején: őrölt fűszerekkel is elkészíthető, azonban így zavaros lehet a forralt bor. Ha ez nem zavar minket akkor nyugodtan használjuk ezeket az egész fűszerek helyett.
Forralt bor hozzávalók:
1 L vörösbor
100-200 g kristálycukor (attól függ a cukor mennyisége, hogy mennyire édes a bor)
2 db fahéjrúd
5 db egész szegfűszeg
2 db csillagánizs
1 csipet szegfűbors
1 narancs
Forralt bor elkészítése:
1. A narancsokat alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A többi hozzávalóval együtt lábasba tesszük és felforraljuk. Folyamatosan kevergessük amíg a cukor felolvad. Minél tovább főzzük, annál jobban kioldódik a fűszerek íze, az alkohol pedig egyre inkább elpárolog.
Forralt bor recept és elkészítés videón:
@mardzsareta Forralt bor🍷tudok alkoholmentes verziót is készíteni, mutassam?🥰 #forraltbor #forraltbortfőzünk #mulledwine #mulledwineseason #mulledwinetutorial #vörösbor #redwine #gettingreadyforwinter #forróital #okosreceptek ♬ original sound – Sander Alex
Forralt „bor” alkoholmentesen
Alapvetően minden hozzávaló ugyan az, kivéve a bort, amit kékszőlő lére cseréltünk. Mivel ez már eleve édesített, plusz cukor sem kell bele.
Forralt „bor” alkoholmentesen hozzávalók:
1 L kékszőlő
2 db fahéjrúd
5 db egész szegfűszeg
2 db csillagánizs
1 csipet szegfűbors
1 narancs
Forralt „bor” alkoholmentesen elkészítése:
1. A narancsokat alaposan megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A többi hozzávalóval együtt lábasba tesszük és felforraljuk. Mivel ebben nincs alkohol, nincs szükség további főzésre, azonnal fogyasztható.