Ezt a receptet bármilyen gyümölccsel variálhatod! Egyszerű házi fagylalt és jégkrém, nagyon kevés munkával!
Feketeribizlis jégkrém hozzávalók:
200 g feketeribizli
50 g porcukor
300 g laktózmentes natúr joghurt/kókuszjoghurt
100 ml laktózmentes vagy növényi tej
70 g méz
Feketeribizlis jégkrém elkészítése:
1. Készítsük elő a jégkrémkészítő formánkat és a pálcikákat. Ha nincs ilyenünk, akkor egy jól záródó doboz is megteszi, ami kibírja a fagyasztást.
2. A feketeribizlit villával kissé összetörjük, hogy levet eresszen. Rászórjuk a porcukrot, alaposan elkeverjük, és 20 percet állni hagyjuk.
3. A joghurtot a tejet és a mézet simára keverjük. Végül hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Keverjük össze, és adagoljuk ki a jégkrém formákba.
4. Minimum 3 órát hagyjuk a fagyasztóban. Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki, hogy könnyen ki lehessen venni a formából. Ha így sem jön ki a formából, egy pillanatra mártsuk forró vízbe a formát.
Tipp: ez a recept friss vagy fagyasztott gyümölcsök helyett lekvárral is elkészíthető. Amenyiben a lekvár már eleve cukrozott, nem szükséges a porcukrot hozzáadni! A gyümölcsök kiválóan variálhatóak fűszernövényekkel, mint például kakukkfűvel, bazsalikommal, mentával, citromfűvel. Ezeket aprítva adjuk a gyümölcshöz az elkészítés legelején!
Kalóriatartalom:
Kb. 95 kcal/100 gramm