Fehércsokis mascarpones krém
Kapcsolódó receptek
Vaníliás főzött krém (tortába, kosárkához és cupcake-hez)
Amilyen unalmasnak tűnhet a vanília mint íz, olyan csodás ez a vaníliás főzött krém, ami tökéletes tölteléke lehet tortáknak és szelet süteményeknek. Stabilitása miatt kiváló burkolókrém és cupcake díszítőkrém válhat belőle. Ezt a krémet használom az oroszkrém tortáimhoz, és a gyümölcsös kosárkákhoz is. Vaníliás főzött krém hozzávalók: 500 ml laktózmentes tej 50 g kristálycukor 2 […]
Mandulatorta – mandulás kevert sütemény
Ki tudna ellenállni a mandula selymesen diszkrét aromájának? És a belőle készült mandulatortának? Na ugye! Hát akkor lássuk a mandulatorta csínját-bínját! Mandulatorta hozzávalók: 200 g darált mandula 200 g gluténmentes liszt 250 g laktózmentes vaj vagy margarin 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 250 g porcukor 3 db tojás 1 tk mandula aroma A díszítéshez: […]
Szilvagombóc torta (2010-es országtorta újragondolva glutén és laktózmentesen)
2010-ben a szilvagombóc torta volt talán az első országtorta, ami rendkívül széles körben ismertté vált. Erre még én is emlékszem, hogy a nagymamámnál voltunk vendégségben húsvétkor, és erre az alkalomra rendelt szilvagombóc torta volt a desszert (2010 tájékán még javában glutén evő voltam). Nem csoda, hiszen ilyen különleges módon betöltött tortát azelőtt nem sokan láthattak. […]



