Fehércsokis mascarpones krém
Kapcsolódó receptek
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]
Gluténmentes palacsinta alaprecept
A gluténmentes palacsinta megtévesztésig hasonlít ízben-illatban-állagban az élesztős, nagymamáink-korabeli palacsintához: édes, puha, vastag, omlós, viszont nincs benne élesztő. Akik a szinte papírvékony palacsintát kedvelték eddig, azoknak szokniuk kell esetleg az állagot, de tapasztalatunk és a visszajelzések szerint eddig ezzel igazából senkinek nem volt még kirívó problémája :). Nagyon fontos kitétel, hogy mindenképp gluténmentes lisztkeveréket használj, […]
Banánkenyér
Ha nálad is gyakori jelenség a megfeketedő banánok látványa, íme egy recept, hogy ne kelljen azokat se kidobnod. Puha, csokoládés banánkenyér, a túlérett banánok megmentője! Banánkenyér hozzávalók: 4 db érett banán (3 a tésztába, 1 a díszítéshez) 115 g laktózmentes vaj/margarin 150 g kristálycukor 2 tojás 125 g laktózmentes/növényi tej 1 tk vanília aroma 220 […]