Ez a fehércsokoládés mascarpones tortakrém igazi kedvenc lesz minden hobbi (vagy akár profi) cukrász konyhájában. A csokoládénak köszönhetően megdermedve egy nagyon stabil krémet fogunk kapni, amely nem csak töltelékként, de fehér burkolókrémként is megállja a helyét, ha nem szeretjük a vajas krémeket erre a célra. Kítűnően színezhető, nem túl édes, könnyű, de tartalmas krém. (Használhatsz alapvetően laktózmentes hozzávalókat, de a csokoládé nem valószínű, hogy laktózmentes lesz.)
Fehércsokis mascarpones krém hozzávalók
(egy 21 cm átmérőjű 10 cm magas torta betöltésére alkalmas mennyiség):
500 g laktózmentes mascarpone
400 ml laktózmentes habtejszín
2 csomag habfixáló
300 g fehércsokoládé
Ilyen kis szépség lesz belőle:
Fehércsokis mascarpones krém elkészítés:
1. Szükségünk lesz egy robotgépre. A hideg tejszínt (szobahőmérsékletű tejszínből nem lehet habot verni) a habfixálóval elkezdjük kihabosítani. Amikor kezd besűrűsödni, bele tesszük a mascarponet, majd tovább keverjük. A folyamat közben végig vigyázzunk, hogy ne verjük túl a krémet, különben ki fog csapódni.
2. A fehércsokit feldaraboljuk, és vízgőz felett vagy mikróban gyakran megkeverve felolvasztjuk.
3. A krémet elkezdjük habosítani, és közben vékony sugárban öntjük bele a fehércsokoládét. Ezalatt folyamatosan keverjük.
4. Az edény faláról egy szilikon spatulával húzzuk le, ami felverődött, és még egyszer alaposan keverjük át a krémet. Azonnal felhasználható, vagy 15-20 percre tegyük hűtőszekrénybe. Ezen az időn túl a krém elkezd dermedni, és nem lesz szépen kenhető.
Így néz ki keverés közben:
Nézd meg videón is a fehércsokis mascarponés tortakrém elkészítését!
@mardzsareta Fehércsokis mascarpones tortakrém 🍰 #torta #tortakrém #fehércsokis #fehércsokikrém #fehércsokiskrém #tortakészítés #tortakészitésfolyamata #cukrász #cukrászvagyok #cake #cakefilling #whitechocolate #whitechocolatecream #confectioner #thisis4u #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #nekedbelegyen #tiktokhungary #tiktokmagyarország ♬ eredeti hang – mardzsareta
Kalóriatartalom:
Kb. 400 kcal/100 gramm