Ebben a fasírt golyóban nincs se kenyér, se glutén, se tej, se tojás. Mégis mindig nagyon finom lesz az eredmény.
Fasírtgolyó hozzávalók:
1 kg sertés darált hús
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek fűszerpaprika
1 kk őrölt kömény
olaj a sütéshez
Fasírtgolyó elkészítés:
1. A vöröshagymát megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, vagy késes aprítóban felaprítjuk. A fokhagymát szintén lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk.
2. A húst egy tálba tesszük. Beleöntjük a fűszereket és a hagymákat. Két kis kezünkkel alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk amíg egy ragacsos masszát kapunk belőle.
3. Evőkanálnyi mennyiségű gombócokat formázunk.
4. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Amikor felforrósodott beletesszük a húsgolyókat. Sütés közben pár percenként fordítsuk meg őket.
5. Papírtörlőre szedjük ki őket, itassuk le a felesleges olajat.
6. Tálalhatjuk salátával, vagy bármilyen tetszőleges körettel.
Kalóriatartalom:
Kb. 180 kcal/100 gramm