Egészben sült csirke velesült zöldségekkel
Kapcsolódó receptek
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]
Csokoládé mousse tojás nélkül
Aki követi a receptjeinket egy ideje, az tudja, hogy a nyers-hőkezelés nélküli tojást mélységesen megvetjük, és semmilyen formában nem vagyunk hajlandóak fogyasztani! A csokoládé mousse egyik fő összetevője (sajnos) a nyers, felvert tojásfehérje. Ez a recept nem tartalmaz semmiféle tojást, így a fogyasztása teljes mértékben biztonságos! A habtejszín is lecserélhető növényi alapú tejszínre, a vaj […]
Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással
A hal legelterjedtebb fogyasztási módja az, ha ropogós bundában kirántjuk. De kánikulában nem feltétlenül van kedvünk a forró olaj mellett hosszan álldogálni, ezért most egy sokkal gyorsabban elkészíthető formáját mutatjuk a hal sütésnek: serpenyőben pár perc alatt készre sütjük, majd egy zöldfűszeres-vajas-citromos mártással meglocsolva tálaljuk. Serpenyőben sült hal, citromos vajmártással hozzávalók: 500 g fehér húsú […]