Sokan idegenkednek az üveges, vagy por formájú, előre elkészített termékektől, főleg, ha olyasmi van az összetevők között, amikre allergiásak. Ha az étrended engedi, akkor nyugodtan használj konzerveket vagy üveges termékeket, hiszen az is az okosreceptek közé tartozik, hogy ha okosan használod a modern lehetőségeket :). Most az édes-savanyú csirkéhez használtunk üveges édes-savanyú mártást.
1 üveg édes-savanyú mártás (675 g)
1 kg csirkemell filé
1 kis konzerv csemegekukorica
1 kisebb cukkini felkockázva
1 bögre köles
2 bögre víz
1 db leveskocka
1 ek napraforgóolaj
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük és felkockázzuk. Egy kisebb lábasban olajat hevítünk, és fehéredésig pirítjuk benne a csirkemellet.
2. Ráöntjük az édes-savanyú szószt, az üveget egy kevés vízzel kiöblítjük, ezt is öntsük a húsra a cukkini és a kukorica kíséretében.
3. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús megfő. Attól függően, hogy mekkora kockákra vágtuk a húst, fél-1 óra is lehet. Ez idő alatt főzzük meg a kölest.
4. A kölest folyó víz alatt mossuk át, majd ha tiszta víz folyik ki belőle, kétszeres vízzel tegyük fel főni. Morzsoljuk bele a leveskockát, keverjünk rajta egyet, majd fedjük le, és közepes lángon felforraljuk. Néhányszor keverjük meg, nehogy leragadjon.
5. Amikor a csirkemell átfőtt, tegyük bele a szószba a kukoricakonzervet, ha szükséges fedő nélkül forraljuk el a levét. Kóstoljuk meg, fűszerezzük ízlés szerint, ha kell.
6. A kölesre szedve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 190 kcal/100 gramm