Próbáld ki ezt az édes és krémes gesztenyekrémleves receptet egy vigasztaló finomságért – tökéletes lélekmelengetőnek a hűvös estéken.
Édes gesztenye krémleves hozzávalók:
1 l laktózmentes tej/növényi tej
1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor
500 g gesztenyemassza
1 kk rum aroma
cukor/édesítőszer ízlés szerint
200 ml laktózmentes habtejszín
50 g szeletelt mandula
Édes gesztenye krémleves elkészítés:
1. A tejet a pudingporral főzni kezdjük. Amikor felforrt beletördeljük a gesztenyemasszát és hozzáadjuk a rumaromát.
2. Botmixerrel egyneműsítjük. Kóstoljuk meg, kell-e édesíteni. Amennyiben a gesztenyemassza eleve cukrozott volt, ezt a lépést hagyjuk ki.
3. Hagyjuk kihűlni, hiszen hidegen a legfinomabb.
4. A tejszínt felverjük, a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, ezzel tálaljuk a levesünket.
Kalóriatartalom:
Kb. 100 kcal/100 gramm