Aki követi a receptjeinket egy ideje, az tudja, hogy a nyers-hőkezelés nélküli tojást mélységesen megvetjük, és semmilyen formában nem vagyunk hajlandóak fogyasztani! A csokoládé mousse egyik fő összetevője (sajnos) a nyers, felvert tojásfehérje. Ez a recept nem tartalmaz semmiféle tojást, így a fogyasztása teljes mértékben biztonságos! A habtejszín is lecserélhető növényi alapú tejszínre, a vaj pedig margarinra, így akár a tejfehérje érzékenyek is elkészíthetik ezt a csodálatos csokoládé mousse-t (amennyiben a csokoládéban sincs tej!).
Csokoládé mousse tojás nélkül hozzávalók:
170 g 60%-os étcsokoládé
30 g laktózmentes vaj/margarin
40 ml frissen főzött kávé
250 ml laktózmentes habtejszín
1/2 tk vanília őrlemény
Csokoládé mousse tojás nélkül elkészítése:
1. A kis darabokra tört csokoládét, a vajat/margarint vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kávét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
2. A hideg tejszínt a vaníliával stabil habbá verjük.
3. A csokoládés keveréket 3 részletben a tejszínhabba forgatjuk, óvatos mozdulatokkal, szilikon spatulával.
4. Kis tálakba töltjük a csoki habot, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, ezután fogyasztható.
Kalóriatartalom:
Kb. 400 kcal/100 gramm