Csokoládé ganache recept
Kapcsolódó receptek
Pezsgőkrémes macaron
Ha szeretnél kicsit vadulni, vagy kifejezetten csak felnőtteknek szánni egy édességet, akkor válaszd a pezsgőkrémes macaront! Pezsgőkrémes macaron hozzávalók: A pezsgőkrémhez: 200 g fehércsokoládé 55 g habtejszín 100 g pezsgő A macaronhoz: 150 g mandulaliszt 150 g porcukor 2×55 g tojásfehérje 150 g kristálycukor 37 g ásványvíz 2 csepp rózsaszín ételfesték Pezsgőkrémes macaron elkészítése: 1. […]
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]
Lemond curd (angol citromkrém)
Angol citromkrém, azaz lemon curd ami olyan, mint egy falat nyár. Készíthető belőle tortakrém, macaron töltelék, de a legelterjedtebb a citromos pite, amit szintén ebből a mennyei citromkrémből készítünk. Készíthető bármilyen gyümölccsel, ezekről később majd még szót ejtünk. Lemon curd (angol citromkrém) hozzávalók: 3 db citrom 3 egész tojás 150 g kristálycukor 100 g szobahőmérsékletű […]