Csőben sült karfiol recept
Csőben sült receptek Húsmentes főételek

Csőben sült karfiol

A karfiol rendkívül egészséges és ízletes zöldségfélénk, bár pont a jellegzetes, karfiolos íze miatt vannak, akik idegenkednek tőle. Pedig hát pont az a lényege! Aki szereti, annak ez a csőben sült karfiol recept kiemelkedő kedvence lesz! Aki pedig még nem szereti… nos, kezdő karfiolos éteknek is tökéletes választás! 

Bónusz tipp: fogyókúrához is tökéletes, hiszen alacsony a kalóriatartalma.

Csőben sült karfiol hozzávalók:

500 g karfiol (lehet fagyasztott is)

1 evőkanál ecet

víz a főzéshez

1 ek laktózmentes vaj/margarin

150 g reszelt sajt

A besamelhez:

100 g laktózmentes vaj

100 g gluténmentes liszt

1 l laktózmentes tej

só, bors

1 csipet szerecsendió

Csőben sült karfiol elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megmossuk. 
  2. Sós vízben puhára főzzük, a főzővízbe pedig bele tesszük az ecetet. Ez segít megőrizni a karfiol fehér színét.

3 Majd leszűrjük, és kivajazott tűzálló tálba rendezzük.

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokon, grill sütésen. Ha ez nincs, akkor normál felső sütésre kapcsoljuk.
  2. Elkészítjük a besamelt: A tejet egy lábasban felforraljuk. Egy másik lábasban a vajat megolvasztjuk, majd lejjebb vesszük a hőfokot és rászórjuk a lisztet. Keverjük simára, 2 percig rotyogtatjuk, hogy ne legyen liszt íze. Apránként felöntjük a forró tejjel, közben folyamatosan keverjük. Úgy tűnhet, hogy összeállt a massza, de adagoljuk folyamatosan a tejet és kevergessük. A végén gyönyörű, sima szószt fogunk kapni. Sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval!
  3. Ráöntjük a karfiol tetejére a besamelt, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Forró grill alá toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Kalóriatartalom:

Kb. 50 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük