Croquembouche (profiterol)
Kapcsolódó receptek
Áfonyás keksz
A keksz azért remek találmány, mert tele lehet pakolni laktató és tápláló kiegészítőkkel, de úgy tudunk belőle gyorsan falatozni, hogy nemcsak az éhségünket csillapítjuk, hanem még az ízlelőbimbóinkat is kényeztetjük. Most az áfonyás keksz lesz a nagy kedvenced! Áfonyás keksz hozzávalók: 170 g laktózmentes vaj/margarin 80 g kristálycukor 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 1 […]
Egyszerű, fűszeres szilvadzsem
Ennél egyszerűbb már nem is lehet a dzsem főzés! Csupán be kell tartani néhány alapszabályt a befőzéssel és a tartósítással kapcsolatban, ezután már a kisujjunkból rázzuk ki az egészet. Egyszerű, fűszeres szilvadzsem hozzávalók: 1,5 kg szilva 750 g kristálycukor 125 ml citromlé 1 tk őrölt fahéj Egyszerű, fűszeres szilvadzsem elkészítése: 1. A szilvákat megmossuk, megfelezzük, […]
Zöldséges csirkenyárs
Zöldséges csirkenyárs hozzávalók: 500 g darált csirkemell 2 gerezd fokhagyma 1 kis fej vöröshagyma 1 tk petrezselyem só, bors 1 kisebb, zsenge cukkini (ha nem jutunk hozzá padlizsán, vagy gomba) 200 g szeletelt bacon Zöldséges csirkenyárs elkészítése: 1. A fokhagymát és a vöröshagymát lereszeljük, vagy késes aprítóban finomra daráljuk. A csirkemellhez adjuk a fűszerekkel együtt, […]