Citromkrém süteményekbe, tortákra, cupcake-re
Kapcsolódó receptek
Ecetes uborka
Nem véletlenül vált klasszikussá a ropogós, ecetes uborka szerte a világon, hiszen széles körben felhasználható, és az elkészítése sem túl bonyolult. Ha csak most ismerkedünk a befőzés világával, akkor érdemes ezzel az egyszerű recepttel kezdeni. Az alább látható mennyiség 6 db 500 ml űrtartalmú befőttesüveg megtöltéséhez elég. Ecetes uborka hozzávalók: 3 kg fürtös uborka 750 […]
Zöldbabfőzelék
Sokan nem szeretik a főzelékeket, pedig fogyókúrában is nagyon hasznosak, hiszen amellett, hogy jó időre jóllakatnak, rengeteg rostot is tartalmaznak, így abszolút teljesül a lassú szénhidrátfelszívódás kívánalma. Ja, és persze a főzelék lehet isteni finom is. Gyerekkort idéző recept következik: a zöldbabfőzeléké! Zöldbabfőzelék hozzávalók: 1 ek sertészsír 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 […]
Viktória piskóta (Victoria sponge)
A Viktória piskóta neve becsapós lehet, mert ez a név nemcsak magát a piskótát jelenti, hanem az ebből készült, vajkrémmel és lekvárral töltött, tradicionális angol desszertet is. A sütemény Viktória királynőről kapta a nevét, aki az ötórai tea mellé gyakran előszeretettel fogyasztotta ezt a piskótát. Teadélutánra külön-külön kis sütőformában készítik, és egyesével töltik meg őket. […]