Citromkrém süteményekbe, tortákra, cupcake-re
Kapcsolódó receptek
Hamis Raffaello
Ha az emlékezetünk nem csal (mivel nagyon régen ettünk), ez a hamis Raffaello pontosan olyan ízű, mint az eredeti! Pedig nem tartalmaz glutént, tejterméket, vagy tojást. A mézet pedig pl. agavé szirupra cserélve vegán Raffaellot is készíthetünk. Hamis Raffaello hozzávalók: 180 g kókuszreszelék 50 g mandulaliszt 4 ek kókuszolaj 4 ek méz A hempergetéshez: 20 […]
Belga waffel, avagy gofri recept
A belga waffel, vagy ahogy mi ismerjük a gofri, a sült tészták egyik legkedveltebb verziója: rendkívül sokoldalúan fogyasztható, melegen és hidegen is laktató, kellemesen sok szénhidrátot és fehérjét is tartalmazó étel, ami ráadásul látványosan is néz ki. Ja, és folyik az ember nyála, ha rágondol. Az alábbi recept esetében javaslunk némi saját kreativitást belevinni az […]
Sárgarépa krémleves
Kijelenthetjük, hogy valószínűleg minden zöldségnek jobb íze van sütve, mint főzve. Hiba lenne kihagyni ezt a sárgarépa krémlevest, hiszen a sütőben karamellizálódott répa adja meg az igazi zamatát. Lélekmelengető, fűszeres és nagyon laktató, és nem utolsó sorban: vegán. Vegán sárgarépa krémleves hozzávalók: 500 g sárgarépa 1 nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 350 ml zöldség alaplé […]