Balatoni habos mogyoró (2017-es országtorta újragondolva gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Glutén-és laktózmentes bociszelet (túrós kevert sütemény)
A túró a magyar gasztronómia egyik kedvelt alapanyaga. Ez az univerzális tejtermék nemcsak finom, de egészséges is, hiszen sok fehérjét és esszenciális tápanyagot tartalmaz. Persze mikor éhesek vagyunk és ennénk valami finomat, akkor nem az okoskodás számít, hanem leginkább az ízek, meg az, hogy jóllakjunk! A glutén- és laktózmentes bociszelet el fog varázsolni a kakaós […]
A legszaftosabb túrós tészta (sósan)
A túrós tészta tipikusan az az étel amit kevés hozzávalóból, gyorsan el lehet készíteni, az eredmény pedig mindig fantasztikus és nagyon laktató. Vannak akik ragaszkodnak a fodros kockához, de az az igazság, hogy bármilyen tészta félével el lehet készíteni. Receptünkben rendhagyó módon, gnocchival láthatjátok az elkészítését, ami elsőre furcsa választás lehet, de ha jobban belegondolunk, […]
Égetett tészta alaprecept
Az égetett tésztából (choux pastry) készült desszertek személyes kedvenceim. Mégis nagyon ritkán készítem. És amikor igen, akkor pedig nem eleget. Ebből a tésztából készül a nálunk méltán híres képviselőfánk, az eclair fánk, a profiterol, de még a churros is. A kényesebb fajta sütemények közé tartozik, odafigyelést igényel az elkészítése. Égetett tészta hozzávalók: 120 ml laktózmentes […]