Almás kevert sütemény
Kapcsolódó receptek
Színes pulykanyárs
Nyakunkon a grill szezon, ezért hoztunk egy remek húsos-zöldséges nyárs ötletet. Ezúttal a kevésbé híres pulykamellből készítettük el, de helyettesíthetjük a kedvenc husinkkal. Ha nincs lehetőségünk grillen elkészíteni, megsüthetjük serpenyőben is. Színes pulykanyárs hozzávalók: 400 g pulykamell 200 g piros kaliforniai paprika 200 g cukkini 8 db kis fejű gomba 3 evőkanál olívaolaj só, bors […]
Mi az a csípősre melegítés, és miért kellene már elfelejteni?
A cukrászatban csípősre melegítésnek hívjuk azt, amikor a tojást (akár szétválasztva, akár egészben) addig melegítjük – általában vízgőz felett -, amíg az ujjunkat meg nem „csípi”, tehát már elég meleg ahhoz, hogy ne tudjuk kényelmesen belenyomni az egész kezünket. De persze ezt remélhetőleg senki nem szeretné megpróbálni. Ezzel csupán annyi a probléma, hogy ez kizárólag […]
Mandulatorta – mandulás kevert sütemény
Ki tudna ellenállni a mandula selymesen diszkrét aromájának? És a belőle készült mandulatortának? Na ugye! Hát akkor lássuk a mandulatorta csínját-bínját! Mandulatorta hozzávalók: 200 g darált mandula 200 g gluténmentes liszt 250 g laktózmentes vaj vagy margarin 1 csomag (8 g) vaníliás cukor 250 g porcukor 3 db tojás 1 tk mandula aroma A díszítéshez: […]