A tökéletes omlett hozzávalók:
3 tojás
1 ek vaj
fél marék friss petrezselyem
só, bors
A tökéletes omlett elkészítése:
1. A tojásokat egy tálba ütjük, villával kissé habosra keverjük. sózzuk, borsozzuk, bele szórjuk az aprított petrezselymet.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, közepes lángon. Bele öntjük a tojást, és kevergetés nélkül megsütjük az egyik oldalát. Amikor a szélén kezd aranybarna színe lenni, spatulával alá nyúlunk, és mint a palacsintát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és a másik oldalát további 1-2 percig sütjük.
3. A spatulánk segítségével az egyik felét ráhajtjuk a másikra. Így, félbe hajtva tálaljuk.
Tipp: miután megfordítottuk, halmozhatunk rá reszelt sajtot, így amikor félbe hajtjuk, a sajt meg fog olvadni az omlett közepén.
Kalóriatartalom:
Kb. 180 kcal/100 gramm