A tökéletes omlett
Kiadós reggelik

A tökéletes omlett

A tökéletes omlett hozzávalók:

3 tojás
1 ek vaj
fél marék friss petrezselyem
só, bors

A tökéletes omlett elkészítése:

1. A tojásokat egy tálba ütjük, villával kissé habosra keverjük. sózzuk, borsozzuk, bele szórjuk az aprított petrezselymet.
2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, közepes lángon. Bele öntjük a tojást, és kevergetés nélkül megsütjük az egyik oldalát. Amikor a szélén kezd aranybarna színe lenni, spatulával alá nyúlunk, és mint a palacsintát, egy határozott mozdulattal átfordítjuk, és a másik oldalát további 1-2 percig sütjük.
3. A spatulánk segítségével az egyik felét ráhajtjuk a másikra. Így, félbe hajtva tálaljuk.

Tipp: miután megfordítottuk, halmozhatunk rá reszelt sajtot, így amikor félbe hajtjuk, a sajt meg fog olvadni az omlett közepén.

Kalóriatartalom:

Kb. 180 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük