Zöldséges csirkenyárs
Csirkés receptek

Zöldséges csirkenyárs

Zöldséges csirkenyárs hozzávalók:

500 g darált csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tk petrezselyem
só, bors
1 kisebb, zsenge cukkini (ha nem jutunk hozzá padlizsán, vagy gomba)
200 g szeletelt bacon

Zöldséges csirkenyárs elkészítése:

1. A fokhagymát és a vöröshagymát lereszeljük, vagy késes aprítóban finomra daráljuk. A csirkemellhez adjuk a fűszerekkel együtt, és jól össze dolgozzuk, és golyókat formázunk belőle.
2. A cukkinit/padlizsánt/gombát (akár vegyesen is lehet!) megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A bacont hajtogassuk össze, így könnyen fel tudjuk szúrni a nyársra.
3. Tűzzük nyársra az alapanyagokat. Először zöldség, húsgolyó, zöldség, bacon, húsgolyó, zöldség, bacon és így tovább amíg a nyárs végére érünk.
4. Grillen, gyakran megforgatva süssük addig, amíg a húsgolyó teljesen átsül. Ha nincs grillezési lehetőségünk, sütőben is elkészíthető. 180°C fokra előmelegített sütőben, a húsgolyók nagyságától függően kb 30 perc.

Kalóriatartalom:

Kb. 130 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük