Zöldséges csirkenyárs hozzávalók:
500 g darált csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 tk petrezselyem
só, bors
1 kisebb, zsenge cukkini (ha nem jutunk hozzá padlizsán, vagy gomba)
200 g szeletelt bacon
Zöldséges csirkenyárs elkészítése:
1. A fokhagymát és a vöröshagymát lereszeljük, vagy késes aprítóban finomra daráljuk. A csirkemellhez adjuk a fűszerekkel együtt, és jól össze dolgozzuk, és golyókat formázunk belőle.
2. A cukkinit/padlizsánt/gombát (akár vegyesen is lehet!) megmossuk és vékonyan felszeleteljük. A bacont hajtogassuk össze, így könnyen fel tudjuk szúrni a nyársra.
3. Tűzzük nyársra az alapanyagokat. Először zöldség, húsgolyó, zöldség, bacon, húsgolyó, zöldség, bacon és így tovább amíg a nyárs végére érünk.
4. Grillen, gyakran megforgatva süssük addig, amíg a húsgolyó teljesen átsül. Ha nincs grillezési lehetőségünk, sütőben is elkészíthető. 180°C fokra előmelegített sütőben, a húsgolyók nagyságától függően kb 30 perc.
Kalóriatartalom:
Kb. 130 kcal/100 gramm