Az eredeti dobos krém semmihez sem fogható! Lágy, egyszerre tömény és könnyed csokoládékrém. Aki nem próbálta, vagy sosem kóstolta, higgye el, megéri kipróbálni!
Dobos krém hozzávalók:
4 tojás
200 g porcukor
235 g vaj (laktózmentes is lehet)
2 csomag (16 g) vaníliás cukor
35 g 99%-os kakaótartalmú étcsokoládé (kakaómassza)
35 g kakaóvaj
200 g 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé
Dobos krém elkészítése:
1. A tojásokat és a porcukrot hőálló tálba tesszük. Vízgőz felett melegítjük, hőkezeljük (a szalmonella 70 fok felett pusztul el). Ezután robotgéppel kihűlésig habbá verjük.
2. Ez idő alatt a kakaóvajat, a kakaómasszát és az étcsokoládét összemelegítjük, amíg fényes, egynemű keveréket kapunk. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
3. A puha, szoba-hőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral kihabosítjuk.
4. A felvert tojáshabból egy keveset gyors mozdulatokkal elkeverünk a vajkrémben, így lazítjuk fel a krémet. Majd a maradék tojáshabot szilikon spatulával beleforgatjuk.
5. A kihűlt csokoládét hozzá adjuk, és simára keverjük. Azonnal felhasználható.
Íme videón is a Dobos krém elkészítése:
@mardzsareta Válasz @diosz03 részére Az eredeti dobos krém hozzávalói: 35 g kakaóvaj 35 g kakaó massza (99%-os étcsokoládé) 200 g 60% feletti étcsokoládé 4 tojás 200 g porcukor 235 g vaj (laktózmenteset használtam) 17 g vaníliás vaníliás cukor opcionális: 1/2 tk vanília őrlemény #dobostorta #doboskrém #doboscake #hungarikum #csokoládé #cukrász #cukrászvagyok #gluténmentes #glutenmentes #laktózmentes #laktozmentes #torta #tortakészítés #tortadíszítés #tortakészitésfolyamata #tortakészítésfolyamata #tortakészítésházilag #glutenfree #lactosefree #cake #cakefilling #cakedecorating #dobostető #cakeinthemaking #confectioner #fy #fyp #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #nekedbelegyen #tiktokhungary #tiktokmagyarország ♬ eredeti hang – mardzsareta
Kalóriatartalom:
Kb. 420 kcal/100 gramm