Elképesztően puha, egyszerű, almás kevert sütemény receptje következik a sorban!
Almás kevert sütemény hozzávalók:
2 db nagyobb alma
2 tojás
150 g kristálycukor
2 csomag (16 g) vaníliás cukor
100 ml napraforgóolaj/kókuszolaj
200 ml laktózmentes tejföl
100 g kukoricaliszt
200 g gluténmentes liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
1 tk őrölt fahéj
Almás kevert sütemény elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
2. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Félre tesszük, a levét sem kell kinyomkodni!
3. A tojást a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Simára keverjük, majd az almát is bele tesszük a levével együtt.
4. A száraz hozzávalókat külön összekeverjük, majd 2-3 részletben csomómentesre keverjük a nedves összetevőkkel.
5. Tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük. A sütés ideje mindig sütő függő, tűpróbával ellenőrizzük!
6. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.
Kalóriatartalom:
Kb. 300 kcal/100 gramm