Kapcsolódó receptek
Diós energiagolyók
Gyorsan elkészíthető, diós energiagolyók, amik kiváló vendégváró falatok is lehetnek! Diós energiagolyók hozzávalók: 200 g darált dió 1 ek cukrozatlan kakaópor 1 tk fahéj 125 g méz A hempergetéshez: 100 g darált dió Diós energiagolyók elkészítése: 1. A darált diót a kakóporral és a fahéjjal összekeverjük. Belecsorgatjuk a mézet és alaposan összekeverjük. 2. Egy jól […]
Trüffelkrém (tortához és cupcake-hez)
Ez a gazdag, brutál csokis krém elsőre nehéz feladatnak tűnhet, de mindössze két összetevőből áll: ugyanannyi tejszín, mint csokoládé. Receptünkben laktózmentes verziót olvashattok, hiszen a jó étcsokoládé nem tartalmaz tejszármazékot. Növényi alapú habtejszínből készítve pedig egy vegán csokoládékrémet is készíthetünk. Ha tejcsokoládéból szeretnénk krémet készíteni, ezt a tejcsokoládés krém receptet ajánljuk. Trüffelkrém hozzávalók: 500 ml […]
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]