Kapcsolódó receptek
Tökös lepény fokhagymás tejföllel
A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt! Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók: 2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez 4 db tojás 300 g […]
Ez most mindenki kedvence: zabkeksz (édes és sajtos verzióban is)
A zabkeksz a mentes konyhának is sarkalatos pontja: nagyüzemben készíthető, sokáig eláll (bár gyorsan elfogy), egészséges, hiszen a zab révén sok benne a rost, és nem mellékesen, mind sós, mind édes változatban elkészíthető. Nem túlzás a cím: ez a zabkeksz tényleg mindenki kedvence lesz. Most külön mutatjuk az édes és a sós (sajtos) verzió receptjeit. […]
Szilvagombóc torta (2010-es országtorta újragondolva glutén és laktózmentesen)
2010-ben a szilvagombóc torta volt talán az első országtorta, ami rendkívül széles körben ismertté vált. Erre még én is emlékszem, hogy a nagymamámnál voltunk vendégségben húsvétkor, és erre az alkalomra rendelt szilvagombóc torta volt a desszert (2010 tájékán még javában glutén evő voltam). Nem csoda, hiszen ilyen különleges módon betöltött tortát azelőtt nem sokan láthattak. […]