Ha te is imádod a gnocchit, biztosan legszívesebben mindennel azt ennél. Nemcsak krémes szósszal nyakon öntve finom ez a tészta, hanem ropogós, pirított zöldségekkel is mennyei. Gyorsan elkészíhető, és laktató főételt lehet belőle kreálni.
Zöldséges gnocchi hozzávalók:
2 ek olívaolaj
100 g bacon/szalámi/kolbász
200 g cukkini
2 db paradicsom
50 ml laktózmentes/növényi alapú tejszín
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 ek szárított petrezselyem
500 g gluténmentes gnocchi
víz és só a főzéshez
Zöldséges gnocchi elkészítése:
1. A gnocchit lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére a tészták, elkészült. Mikor elkészült szűrjük le, addig készítsük elő a szószt.
2. A választott husit (mi téliszalámit használtunk), cukkinit és paradicsomot felkockázzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a szalámit, kissé megpirítjuk. Rádobjuk a zöldségeket és együtt pirítjuk tovább. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet és a fokhagymaport.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, besűrítjük a szószt.
4. A legvégén tesszük bele a gnocchit, alaposan elkeverjük, és tálalhatjuk is.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm