Renesszánszát éli a csicseriborsó ebben a fantasztikusan finom, vegán, tápláló hummuszban. Az külön nagyszerű a hummuszban, hogy pofonegyszerű elkészíteni.
Hummusz hozzávalók:
2 csicseriborsókonzerv (2×400 g)
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
2 ek tahini (szezámpaszta)
2 extra szűz olívaolaj
1 tk őrölt kömény
só, bors
Hummusz elkészítése:
1. A csicseriborsót leszűrjük. Igazán krémes lesz a hummusz ha eltávolítjuk a csicseriborsók héját, de ez a lépés kihagyható.
2. Zúzott fokhagymával és citromlével krémesre turmixoljuk.
3. Adjuk hozzá az olívaolajat, tahinit, köményt, sót és borsot. Kóstoljuk meg, ízesítsük tovább ízlés szerint, ha szükséges. Tovább turmixoljuk.
4. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. Tálaláskor szórjuk meg egy csipet őrölt köménnyel.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm