Hummusz
Superfood receptek Zöldséges receptek

Hummusz

Renesszánszát éli a csicseriborsó ebben a fantasztikusan finom, vegán, tápláló hummuszban. Az külön nagyszerű a hummuszban, hogy pofonegyszerű elkészíteni.

Hummusz hozzávalók:

2 csicseriborsókonzerv (2×400 g)
2 gerezd fokhagyma
fél citrom leve
2 ek tahini (szezámpaszta)
2 extra szűz olívaolaj
1 tk őrölt kömény
só, bors

Hummusz elkészítése:

1. A csicseriborsót leszűrjük. Igazán krémes lesz a hummusz ha eltávolítjuk a csicseriborsók héját, de ez a lépés kihagyható.
2. Zúzott fokhagymával és citromlével krémesre turmixoljuk.
3. Adjuk hozzá az olívaolajat, tahinit, köményt, sót és borsot. Kóstoljuk meg, ízesítsük tovább ízlés szerint, ha szükséges. Tovább turmixoljuk.
4. Felhasználásig hűtőszekrényben tároljuk. Tálaláskor szórjuk meg egy csipet őrölt köménnyel.

Kalóriatartalom:

Kb. 290 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük