Házi bodzaszörp
Szörp receptek

Házi bodzaszörp

Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül.

Házi bodzaszörp hozzávalók:

10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág
2 db nagyobb citrom
2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
6 L víz
30 g citromsav

Házi bodzaszörp elkészítése:

1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt belekeverjük a citromsavat (ez fogja tartósítani, de közben az ízt is ad neki).
2. A bodzavirágokat hideg vízbe mártjuk, lecsepegtetjük. Így a por és az esetleges bogarak távoznak róla. A citromokat megmossuk és felkarikázzuk. A bodzavirágot és a citromkarikákat egy vagy két nagyobb edénybe tesszük, ráöntjük a kihűlt cukros vizet.
3. Lefedjük, és 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, hűvös helyen tároljuk, hígítva fogyasztjuk.
Kalóriatartalom:
Higítástól függ, kb. 40-50  kcal/100 gramm ivásra kész szörpben
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük