A menta frissítő erejére sokszor szükségünk lehet. Nemcsak az íze fenséges, de a hatása is felpezsdít. Ez a különleges mentás joghurthab az új kedvenc desszerted lehet!
Mentás joghurthab hozzávalók:
3 ek kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1 marék friss mentalevél
150 ml víz
300 g laktózmentes natúr joghurt
300 ml laktózmentes habtejszín
1 csepp zöld ételfesték (elhagyható)
Mentás joghurthab elkészítése:
1. A mentát megmossuk, felaprítjuk, cukor és víz keverékével, alacsony lángon főzni kezdjük. Folyamatosan kevergessük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ekkor húzzuk félre, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
2. A joghurtot, a tejszínt és a mentaszirupot robotgéppel kihabosítjuk. Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon a tejszín.
3. Hogy gusztusosabb legyen, adhatunk hozzá ezen a ponton 1 csepp zöld ételfestéket, hogy halvány, mentazöld színe legyen a krémnek.
4. Szedjük kis tálakba, díszítsük friss mentalevelekkel.
Kalóriatartalom:
Kb. 160 kcal/100 gramm