A nyár közeledtével nem árt elmenteni magunknak a kellemes hűsítő recepteket, hogy ne a tikkasztó hőségben kelljen keresgélni valami frissítő, gyümölcsös finomságot!
Hűsítő epres joghurtdesszert hozzávalók:
200 g friss eper (fagyasztott is jó)
50 g kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
1 csomag (10 g) por zselatin
60 g víz
2 dl laktózmentes natúr joghurt
2 dl laktózmentes habtejszín
A díszítéshez:
tejszínhab
friss eper
Hűsítő epres joghurtdesszert elkészítése:
1. Az epret megmossuk, levágjuk a leveleit. A cukorral együtt szét főzzük, végül turmixoljuk. Le is szűrhetjük, ha nem szeretnénk bele magokat.
2. A zselatint a vízben megduzzasztjuk. Az eperhez adjuk, egyet forralunk rajta, és kicsit hagyjuk kihűlni.
3. Amikor már nem forró, belekeverjük a joghurtot. A tejszínt habbá verjük és ezzel lazítjuk tovább a krémet.
4. Poharakba töltjük és lehűtjük. Tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.
Kalóriatartalom:
Kb. 160 kcal/100 gramm