Mákos kevert tészta recept
Sütemények Torták és krémek

Mákos kevert

Mákos kevert – mák imádóknak kötelező! Az alábbi tésztával és a megfelelő töltelékkel a mákos guba íz idézhető elő sütemény formában.

Mákos kevert hozzávalók:

1 tojás
200 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
300 ml laktózmentes tej
200 g gluténmentes liszt
200 g darált mák
fél tk szódabikarbóna

Mákos kevert elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 21 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
2. A tojást a cukrokkal halvány sárgára habosítjuk. Majd bele tesszük a citromhéjat, és a tejet.
3. A lisztet, mákot és szódabikarbónát elkeverjük, és a tojásos cukros keverékhez adagoljuk.
4. Keverjük simára, majd öntsük a tortaformába.
5. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
6. Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
7. Tálalhatjuk porcukorral megszórva, citromkrémmel, lekvárral. Vagy szeletelve tölthetjük vanília krémmel.

Megjegyzés: a képen látható tortához dupla adagot sütöttünk, 2 külön tortaformában!

Kalóriatartalom:

Kb. 300 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük