Zellerkrémleves
Levesek

Zellerkrémleves

A zellergumót önmagában nagyon kevesen használják. Pedig kiváló vitaminforrás, és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Nemcsak a húslevesbe főzve állja meg a helyét, hanem ízletes krémlevesként is.

Zellerkrémleves hozzávalók:

1 db nagyobb zellergumó (kb 400 g)
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
500 ml zöldség alaplé vagy víz
200 ml laktózmentes hideg tej
40 g gluténmentes étkezési keményítő
só, bors

Zellerkrémleves elkészítés:

1. Egy lábasban olajat hevítünk, beledobjuk a megtisztított és felkockázott zellert és hagymát. Kissé megpároljuk, majd belenyomjuk a fokhagymát.
2. Felöntjük zöldégalaplével, beletesszük a petrezselymet, és lefedve addig főzzük, amíg a zeller megpuhul.
3. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd vissza tesszük a lángra. A hideg tejet és a keményítőt csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés közben besűrítjük vele a levest. 1 percig forraljuk.
4. Végül kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
5. Tálalhatjuk gluténmentes pirítóssal, gluténmentes levesgyönggyel, vagy pirított baconnel.

Kalóriatartalom:

Kb. 25 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük