Gluténmentes lisztek
Kapcsolódó receptek
Eperdzsem házilag
Hacsak nem vagyunk abban a szerencsétlen helyzetben, hogy allergiásak vagyunk az eperre, akkor nem valószínű, hogy találunk olyat, aki nemet mondana az eperdzsemre. Pláne, ha az házi! Ez a mennyiség kb 1,25 L eperdzsem elkészítéséhez elég. Eperdzsem házilag hozzávalók: 2 kg friss eper 625 g kristálycukor 125 ml frissen facsart citromlé Eperdzsem házilag elkészítése: 1. […]
Croquembouche (profiterol)
A croquembouche nem más, mint egy jókora adag töltött profiterol, karamellel összeragasztva, ezzel tornyot formálva. Ez a „torta” minden ünnepi asztal fő éke lehet. Fokozva a karamellás ízélményt ehhez a recepthez karamellás krémet választottunk. Croquembouche (profiterol) hozzávalók: Az égetett tésztához: 120 ml laktózmentes tej 120 ml víz 120 g laktózmentes vaj vagy margarin 10 g […]
Hideg uborkaleves
Frissítő, hideg uborkaleves, amely előételként, köretként, vagy egészséges főételként is fogyasztható. Könnyű elkészíténi, és a szénhidrát bevitelre odafigyelők is nyugodtan fogyaszthatják. Hideg uborkaleves hozzávalók: 500 g görög joghurt 2 nagyobb kígyóuborka 1 kisebb apróra vágott vöröshagyma 1 csipet őrölt kömény 3 tk friss kapor citromlé ízlés szerint só ízlés szerint Hideg uborkaleves elkészítése: 1. A […]