Rendkívül ízletes kéksajttal töltött körte, dióval és mézzel megkoronázva. Különleges sült húsok mellé köretnek ideális, de egy sajttálon is megállja a helyét.
Kéksajttal töltött körte hozzávalók:
4 db körte
8 ek kék penészes sajt
8 db felezett dióbél
1 ek méz

Kéksajttal töltött körte elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy jénai tálat előkészítünk.
2. A körtéket megmossuk és félbevágjuk (meghámozni nem kell). A magházat kikaparjuk, majd ezeket a mélyedéseket egyenként megtöltjük a kéksajttal. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 percig sütjük. A sütési idő sütő függő, és nagyban befolyásolja a körte fajtája, mérete és keménysége. Amikor a körte legvastagabb részét át tudjuk szúrni egy villával, akkor elkészült.
3. Sütőből kivéve tegyünk 1-1 darab dióbelet közvetlenül az olvadt kéksajtra. Locsoljuk meg mézzel, azonnal fogyasztható.



