Balatoni habos mogyoró (2017-es országtorta újragondolva gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Karamellszósz
Ez az a fajta recept, ahol nem érdemes újításokkal próbálkozni. Ebben az esetben kifejezetten nem ajánljuk a hozzávalók behelyettesítését, mert nem a kívánt eredményt fogjuk elérni. Karamellszósz hozzávalók 250 g kristálycukor vagy kockacukor 4 evőkanál víz 150 ml állati eredetű habtejszín 50 g vaj csipet só Karamellszósz elkészítés 1. Egy kisebb lábasba tesszük a cukrot […]
Citromos linzer
A formája és a frissítő citromos íze miatt, kitűnően passzol a citromos linzer Húsvétra. Természetesen nem csak erre az alkalomra készíthető, hiszen a forma és a méret csak a fantáziánkon múlik. Annyi azonban biztos, hogy a citrom imádók minden nap ezt ennék! Citromos linzer hozzávalók: A citromos linzer tésztához: 300 g gluténmentes liszt 200 g […]
Fűszeres birsalma lekvár
A birsalma a magas pektin tartalmának köszönhetően a befőzni vágyók legjobb barátja lesz, mivel adalékok hozzáadása nélkül készíthető belőle sűrű lekvár vagy jam. Magától értetődő a lekvár felhasználásra alapvetően édes ételekhez, de érdemes kipróbálni érlelt sajtokkal is. Fűszeres birsalma lekvár hozzávalók: 1 kg birsalma 750 g kristálycukor 2 db fahéjrúd 2 db csillagánizs 10 db […]