Sütőtökös-karamellás-fahéjas cupcake (glutén és laktózmentes)
Kapcsolódó receptek
Lencsefőzelék, füstölt hússal
A hagyomány szerint, újévkor lencsét kell ennünk, így egész évben bőségben lesz részünk. Azonban nem csak ezért, hanem a lencse rengeteg jó tulajdonsága miatt is érdemes rendszeresen fogyasztanunk: segíti az anyagcserét (székrekedésre kimondottan jó hatással van), nyomelemekben gazdag, magas a folsav tartalma, ezért kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása! Ezeken kívül pedig nagyon finom is. 🙂 […]
Zöldséges gnocchi
Ha te is imádod a gnocchit, biztosan legszívesebben mindennel azt ennél. Nemcsak krémes szósszal nyakon öntve finom ez a tészta, hanem ropogós, pirított zöldségekkel is mennyei. Gyorsan elkészíhető, és laktató főételt lehet belőle kreálni. Zöldséges gnocchi hozzávalók: 2 ek olívaolaj 100 g bacon/szalámi/kolbász 200 g cukkini 2 db paradicsom 50 ml laktózmentes/növényi alapú tejszín só, […]
Gyümölcsös (jóstás) kuglóf
A jósta a feketeribizli és a piszke keresztezéséből jött létre. Nálunk két bokor roskadozik a sötétlila bogyóktól, így a betakarítás után egyértelmű volt számomra, hogy valamit sütni kell belőle (nagy része a fagyasztóba került, későbbi felhasználásra). Egy gyors és egyszerű, kevert tésztás kuglófot dobtam belőle össze, ami muffinnak is tökéletes lenne. Természetesen bármilyen más bogyós […]



