Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta (2015-ös országtorta újragondolása gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Glutén- és laktózmentes tejszelet („Kinder” szelet)
„Sajnos ezt sem ehetem” című rovatunk legújabb részében megpróbáljuk felidézni, a Kinder tejszelet ízvilágát ebben a süteményben. Így az intoleranciában szenvedők is élvezhetik ezt (az amúgy nagyon finom) a krémes desszertet. Glutén- és laktózmentes tejszelet hozzávalók: A kakaós tésztához: 8 db tojás 200 g kristálycukor 6 ek víz 80 g laktózmentes vaj/margarin 300 g gluténmentes […]
Néró teasütemény (glutén és laktózmentes)
Ezek az általában lekvárral töltött teasütemények az ünnepi vendégváró falatok közül sem hiányozhatnak, de gyakran találkozhatunk velük a lagzis sütemények között is. Néró teasütemény (glutén és laktózmentes) hozzávalók: 500 g gluténmentes liszt 300 g laktózmentes vaj vagy margarin 300 g porcukor 10 g citromhéj 10 g vaníliás cukor 10 tojás sárgája A töltéshez: 320 g […]
Égetett tészta alaprecept
Az égetett tésztából (choux pastry) készült desszertek személyes kedvenceim. Mégis nagyon ritkán készítem. És amikor igen, akkor pedig nem eleget. Ebből a tésztából készül a nálunk méltán híres képviselőfánk, az eclair fánk, a profiterol, de még a churros is. A kényesebb fajta sütemények közé tartozik, odafigyelést igényel az elkészítése. Égetett tészta hozzávalók: 120 ml laktózmentes […]