Mimóza koktél
Kapcsolódó receptek
Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen
Kakaós piskóta lapok között finom vaníliakrém, kókusz és csokoládé köntös mögé rejtve. Klasszikus sütemény amiről nem is a karácsonyi, hanem a lagzis sütemények jutnak eszembe. Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen elkészítése: A kakaós piskótához: 5 tojás 100 g kristálycukor 80 g gluténmentes liszt 20 g holland kakaópor 1 csipet szódabikarbóna A vaníliás krémhez: 500 […]
Különleges fokhagyma krémleves
A fokhagyma sokkal több, mint étel: igazából élet-elixírként is lehet rá tekinteni, csak nem isszuk, hanem esszük. De várjunk csak! Leves formájában is csodálatos! Úgyhogy lássunk most egy különleges fokhagyma krémlevest! Különleges fokhagyma krémleves hozzávalók: 4 fej fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 50 g laktózmentes vaj vagy kókuszzsír 1 nagyobb vöröshagyma 1 szál póréhagyma 1 kg […]
Viktória piskóta (Victoria sponge)
A Viktória piskóta neve becsapós lehet, mert ez a név nemcsak magát a piskótát jelenti, hanem az ebből készült, vajkrémmel és lekvárral töltött, tradicionális angol desszertet is. A sütemény Viktória királynőről kapta a nevét, aki az ötórai tea mellé gyakran előszeretettel fogyasztotta ezt a piskótát. Teadélutánra külön-külön kis sütőformában készítik, és egyesével töltik meg őket. […]